Po desetih letih se 13. oktobra 2020 izteka podpora za programski paket Microsoft Office 2010 in poštni strežnik Microsoft Exchange 2010

Kaj pomeni konec podpore za uporabnike Office 2010?

Programi bodo po izteku podpore še vedno delovali, vendar Microsoft ne bo več zagotavljal:

  • posodobitve za programe znotraj Office 2010 (Outlook, Word, Excel, PowerPoint…),
  • varnostnih posodobitev ali popravkov za naštete programe,
  • tehnične podpore za kakršne koli težave povezane z Office 2010,
  • Microsoft ne bo več zagotavljal delovanja s storitvijo Office/Microsoft365.

Kaj pomeni konec podpore za uporabnike Exchange 2010?

Po trinajstem oktobru Microsoft ne bo več nudil podpore  za Exchange 2010, vključno z varnostnimi popravki. Že nameščen poštni strežnik Exchange 2010 bo še vedno deloval, vendar bo vsak dan bolj izpostavljen nevarnostim zaradi manjkajočih nadgradenj.

Kako se lahko zavarujete?

Ker bo vsakršna podpora s strani Microsofta ukinjena, je priporočljiva nadgradnja na novejši paket Microsoft Office. Priporočilo velja še posebno za uporabnike Office/Microsoft365, saj bo delovanje programov iz paketa Office 2010 s storitvijo po trinajstem oktobru omejeno.

Prav tako obstaja novejša različica za poštni strežnik Exchange, to je Exchange 2016/2019. Na voljo pa vam je tudi prehod v pošto v oblaku Office 365.

Kako lahko uredite nadgradnjo?

Pokličete nas lahko na 01/519-11-32 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na info@sibit.si ter skupaj najdemo rešitev, ki bo najboljša za vas!

Ne želite nadgradnje?

Predlagamo vam, da računalnik zaščitite z dobrim protivirusnim programom. Prav tako ne odpirajte nepoznanih spletnih vsebin, elektronske pošte in datotek. Popolne varnosti pa vam ne bo zagotovil noben od omenjenih ukrepov.

Ali je bila novica uporabna?

Želite prejemati podobne novice na vaš e-mail?

Z vpisom svojega elektronskega naslova si zagotovite Sibit-ove bralne poslastice, ki bodo vsebovale vedno sveže novice iz tehnološkega sveta. Obveščali vas bomo tudi o novih oblačnih storitvah in ostalih produktih, ter vam predstavili primere dobrih praks, s katerimi se srečujemo na vsakodnevni poti.

S pošiljanjem vašega e-naslova se strinjate s splošnimi pogoji.
14
let
14
zagnanih
skodelic kave
500+
strank
500+
projektov