Operacija je bila financirana iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR). Nadgradnja informacijskega sistema za zbiranje podatkov v ribištvu je bila predvidena v okviru Operativnega programa za izvajanje ESPR v Republiki Sloveniji za obdobje 2014-2020.

Podatkovna zbirka Zavoda za ribištvo Slovenije (BIOS) je z nadgradnjo na najsodobnejše različice programske opreme in izdelavo nove spletne aplikacije postala zanesljivejša, varnejša in uporabniku prijaznejša. Omogoča vnos in obdelavo vseh bioloških podatkov, ki so zahtevani v okviru zbiranja podatkov (DCF).

Operacija je potekala v štirih fazah. Prvi dve fazi sta obsegali dela na ozadju (od analiz podatkovne zbirke in nadgradnje programske opreme do izdelave poslovne logike). Rezultat tretje faze je bila beta različica spletne aplikacije. Z zaključkom četrte faze je nastala produkcijska različica podatkovne zbirke in spletne aplikacije BIOS.

Glavni cilji in pričakovani rezultati operacije so bili posodobitev stare različice BIOS, ki ni bila posodobljena od leta 2009 in tudi ni v celoti ustrezala novim zahtevam po zbiranju podatkov.

Ali je bila novica uporabna?

Želite prejemati podobne novice na vaš e-mail?

Z vpisom svojega elektronskega naslova si zagotovite Sibit-ove bralne poslastice, ki bodo vsebovale vedno sveže novice iz tehnološkega sveta. Obveščali vas bomo tudi o novih oblačnih storitvah in ostalih produktih, ter vam predstavili primere dobrih praks, s katerimi se srečujemo na vsakodnevni poti.

S pošiljanjem vašega e-naslova se strinjate s splošnimi pogoji.
14
let
14
zagnanih
skodelic kave
500+
strank
500+
projektov