Po desetih letih se 14. januarja 2020 izteka podpora za operacijski sistem Windows 7.

Kaj pomeni konec podpore?

Računalnik bo po izteku podpore še vedno deloval, vendar Microsoft ne bo več zagotavljal tega:

  • posodobitev programske opreme Windows 7,
  • varnostnih posodobitev ali popravkov,
  • tehnične podpore za kakršne koli težave povezane z Windows 7

Vaš računalnik boste še vedno lahko uporabljali brez posodobitev, vendar bo računalnik bolj dovzeten na viruse in zlobno programsko opremo. Podobno kot Microsoft bodo tudi ostali ponudniki programske opreme sčasoma opustili podporo za Windows 7, kar prav tako pomeni večjo ranljivost in možnost okužb.

Kaj pa uporabniki Windows Vista in Windows XP?

Zgoraj napisano velja tudi za vse, ki morda še vedno uporabljate operacijski sistem Windows Vista ali Windows XP. Zanju se je podpora končala že pred leti in sta že več let izpostavljena omenjenim tveganjem.

Kako se lahko zavarujete?

Ker se podpora za Windows 7 ukinja, je edina dobra možnost nadgradnja na novejši operacijski sistem Windows 10. V podjetju Sibit d.o.o. vam strokovno usposobljeno osebje svetuje in pomaga za čim enostavnejši prehod na novejši operacijski sistem.

Kako lahko uredite prehod?

Pokličete nas lahko na 01/519-11-32 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na info@sibit.si ter skupaj najdemo rešitev, ki bo najboljša za vas!

Ne želite nadgradnje?

Naš predlog v takem primeru je, da računalnik zaščitite z dobrim protivirusnim programom. Obenem pa ne odpirate nepoznanih spletnih vsebin, elektronske pošte in datotek. Popolne varnosti pa vam ne bo zagotovil noben od omenjenih ukrepov.

Ali je bila novica uporabna?

Želite prejemati podobne novice na vaš e-mail?

Z vpisom svojega elektronskega naslova si zagotovite Sibit-ove bralne poslastice, ki bodo vsebovale vedno sveže novice iz tehnološkega sveta. Obveščali vas bomo tudi o novih oblačnih storitvah in ostalih produktih, ter vam predstavili primere dobrih praks, s katerimi se srečujemo na vsakodnevni poti.

S pošiljanjem vašega e-naslova se strinjate s splošnimi pogoji.
14
let
14
zagnanih
skodelic kave
500+
strank
500+
projektov