Po enem letu ponovno prihaja večja posodobitev operacijskega sistema Windows 10 imenovana Creators update. Vsem uporabnikom bo na voljo od 11. aprila naprej.

Kakšne so novosti?

Veliko novosti prinaša spletni brskalnik Microsoft Edge, po novem bo kot trenutno edini brskalnik omogočal predvajanje Netflix filmov in oddaj v 4k Ultra HD ločljivosti. Druga zelo uporabna novost bo samodejno spreminjanje barvnega tona zaslona glede na čas dela. Ob vklopu nočnega načina bo spremenil toplino barv na zaslonu, modro-bele tone bodo zamenjali rdeče-oranžni.

Boljša varnost sistema

Bolje bo poskrbljeno tudi za varnost sistema. Windows 10 Creators ima učinkovitejši varnostni sistem, ki vas bo bolje ščitil, ko boste brskali po spletu, pošiljali elektronska sporočila in pri shranjevanju datotek. Vse varnostne nastavitve bodo po novem dosegljive na enem mestu v Windows Defender Security Center, Device Health Advisor pa vam bo posredoval vitalne informacije o vaši napravi.

Remote Lock?

Remote Lock je nova funkcija, ki prinaša dodatne možnosti zaklepanja vašega računalnika, ko boste stopili stran od njega (npr., če se vaša bluetooth slušalka oddalji od računalnika več kot 3m, se bo računalnik samodejno zaklenil).

Avtomatizacija posodobitev

Pozorni bodo morali biti predvsem uporabniki mobilnega interneta, saj bo po novem nameščanje posodobitev skoraj v celoti avtomatizirano. To v praksi pomeni, da se bodo popravki namestili takoj, ko bodo na voljo. Z vidika varnosti je to zelo priporočljivo, težavo pa predstavlja predvsem za tiste uporabnike mobilnega interneta, ki nimajo neomejenega prenosa podatkov. Na voljo bo sicer možnost nameščanja samo najbolj nujnih popravkov (za zagotavljanje varnosti) preko povezav z omejeno količino zakupljenih podatkov (Metered Connection).

Ali je bila novica uporabna?

Želite prejemati podobne novice na vaš e-mail?

Z vpisom svojega elektronskega naslova si zagotovite Sibit-ove bralne poslastice, ki bodo vsebovale vedno sveže novice iz tehnološkega sveta. Obveščali vas bomo tudi o novih oblačnih storitvah in ostalih produktih, ter vam predstavili primere dobrih praks, s katerimi se srečujemo na vsakodnevni poti.

S pošiljanjem vašega e-naslova se strinjate s splošnimi pogoji.
14
let
14
zagnanih
skodelic kave
500+
strank
500+
projektov