Microsoft je operacijski sistem Windows Vista splavil Novembra 2006 in ga bo letos 11. aprila upokojil.

Kaj to pomeni za računalnike z nameščenim operacijskim sistemov Windows Vista?

Računalniki z nameščenim omenjenim operacijskim sistemom bodo še vedno normalno delovali, le Windows Vista ne bo več prejemala varnostnih popravkov, ki skrbijo za odpravljanje ranljivosti v sistemu. To pomeni, da nove varnostne luknje, ki bi lahko vplivale na morebitno izgubo ali krajo podatkov, ne bodo popravljene. Nekateri ponudniki programske opreme že opuščajo podporo za ta operacijski sistem (npr. Google Chrome brskalnik), kar v praksi tudi pomeni večjo ranljivost pri spletnih prevarah in več možnosti za okužbo z izsiljevalsko programsko opremo.

Kaj pa uporabniki Windows XP?

Zgoraj napisano velja tudi za vse, ki morda še vedno uporabljate operacijski sistem Windows XP. Zanj se je podpora končala že v letu 2014 in je že več let izpostavljen omenjenim tveganjem.

Kako se lahko zavarujete?

Ker se podpora za Windows Vista ukinja, je edina dobra možnost nadgradnja na enega od novejših operacijskih sistemov. V podjetju Sibit d.o.o. vam strokovno usposobljeno osebje svetuje in pomaga za čim enostavnejši prehod na novejši operacijski sistem.

Kako lahko uredite prehod?

Pokličete nas lahko na 01/519-11-32 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na info@sibit.si ter skupaj najdemo rešitev, ki bo najboljša za vas!

Ne želite nadgradnje?

Naš predlog v takem primeru je, da računalnik zaščitite z dobrim protivirusnim programom. Obenem pa ne odpirate nepoznanih spletnih vsebin, elektronske pošte in datotek. Popolne varnosti pa vam ne bo zagotovil noben od omenjenih ukrepov.

Ali je bila novica uporabna?

Želite prejemati podobne novice na vaš e-mail?

Z vpisom svojega elektronskega naslova si zagotovite Sibit-ove bralne poslastice, ki bodo vsebovale vedno sveže novice iz tehnološkega sveta. Obveščali vas bomo tudi o novih oblačnih storitvah in ostalih produktih, ter vam predstavili primere dobrih praks, s katerimi se srečujemo na vsakodnevni poti.

S pošiljanjem vašega e-naslova se strinjate s splošnimi pogoji.
14
let
14
zagnanih
skodelic kave
500+
strank
500+
projektov